Skip to main content
Zaterdag 18 november valt de eerste beslissing in de 3e klasse C. Aan het einde van de speelronde is bekend wie zich periodekampioen mag noemen. Op dit moment heeft Zwart Wit de beste papieren met een 1 punt voorsprong op Zeewolde en ZAC. Bij winst is Zwart Wit zeker van de periodetitel. Bij een gelijkspel wordt ZAC geen periodekampioen en ligt het aan de uitslag Zeewolde tegen ’s Heerenbroek wie wel. Leuke puzzel vooraf. Als de spreekwoordelijke kruitdampen zijn opgetrokken zo tegen 5 uur zaterdagmiddag weten we hoe het echt zit.

 

Geen vuurwerk rond het veld

Wat kruitdampen betreft. De KNVB heeft de laatste weken haar tanden laten zien als het om boetes gaat bij vuurwerk, rookpotten etc. Dat er supporters zijn die dit heel jammer vinden begrijpen we helemaal. De trend is echter anders en de boetes zijn niet mals. We verwachten dan ook dat iedereen zich netjes aan het verbod houdt. Zo niet dan zullen we niet aarzelen boetes door te berekenen.

 

Parkeren

Wie ook niet aarzelen met het uitdelen van boetes is de politie. Parkeren buiten de daarvoor bestemde plekken levert al snel een forse boete op. We hebben liever dat iedereen dat geld in de zak houdt en besteed bij onze blokhut of in de kantine. Parkeerplaats vol? Zoek een plekje bij de hockey of bij de tennis.

Terug naar het voetballen

Het is spannend bovenin de 3e klasse C. Na een flitsende start van Zwart Wit en Zeewolde zit een beetje de klad in het winnen. Beide ploegen hebben de afgelopen weken punten verspeeld waardoor ZAC langszij is gekomen bij Zeewolde. Zwart Wit is trotse koploper met één punt voorsprong op de naaste rivalen. De afgelopen drie wedstrijden speelde Zeewolde gelijk. De vraag is wat trainer Carl Aventurin met de spelers heeft bedacht om tegen ’s Heerenbroek de kansen wel te benutten. Want daar schortte het de afgelopen wedstrijden tegen sv ’t Harde en VSCO aan. Complimenten voor het spel en de beste ploeg uit de klasse zijn leuk, uiteindelijk gaat het om de punten. ’s Heerenbroek was eerder het seizoen tegenstanden op het Bultman toernooi.

De ploegen kennen elkaar daardoor een klein beetje. ’s Heerenbroek speelde vorige week op het nippertje gelijk tegen Zwart Wit. Dat zullen ze tegen Zeewolde graag willen herhalen. Supporters kunnen het verschil maken. Tegen sv ’t Harde werd de inzet van de spelers positief ondersteunt vanaf het terras. We nodigen iedereen uit om dat zaterdag opnieuw te komen doen. De ploeg aanmoedigen. We gaan samen voor de overwinning.

De wedstrijd begint om 15.00. toegang is zoals altijd bij vv Zeewolde gratis. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter W. Scholtens. Voor degene die niet aanwezig kunnen zijn is de wedstrijd te volgen via posts op X #zeehee. Ongeacht de uitslag en de uitkomst van de periodestrijd is de 3e helft extra aantrekkelijk met live muziek om de voetbal dag gezellig samen af te sluiten.

Ook genoeg andere leuke affiches op de agenda. Op Sportpark de Horst begint het programma weer om 8.30. Maar liefst 25 wedstrijden op het programma en dan zijn de onderlinge partijtje van de kleinste niet eens meegeteld. Een greep uit de wedstrijden:

De JO5 en JO6 zijn vanaf 9.00 aan te moedigen. De JO7 en 8 al vanaf 8.30.

De spelers van MO13 mogen vroeg aan de bak tegen EFC om 8.30.

JO9-2 en 4 spelen om 10.00 en om 10.30 neemt de JO17-1 het op tegen Unicum.

JO11-1 om 11.00 tegen Rohda Raalte.

Senioren 2 om 12.30 tegen Sparta Nijkerk

En de laatste wedstrijd begint om 15.15: Senioren 5 tegen SDC Putten, een belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap in de 4e klasse.

 

De kantine is vanaf 8.00 om even op te warmen en iets te drinken of te eten. We wensen iedereen een heel plezierig en sportieve zaterdag!