Skip to main content
Vv Zeewolde 1 – sv ’t Harde 1
Het is bijna 3 uur. Het team van de week, de spelers en het arbitrale trio staan klaar om het veld op te gaan. vv Zeewolde tegen sv ’t Harde staat op het punt van beginnen. De koploper tegen de nummer acht op de ranglijst. ’t Harde verraste vorige week zaterdag met een overwinning op koploper Zwart Wit en komt naar Zeewolde om die stunt nog een keer te herhalen. Zeewolde kwam ondanks een moeizaam gelijkspel tegen VIOS Vaassen alleen op de koppositie en zal er alles aan doen om die ook na zaterdag nog steeds te hebben. Met nog drie speelronden te gaan begint de spanning voor de 1e periode wel een beetje toe te nemen. Zoals de stand er nu uitziet, zijn ZAC en Zwart Wit samen met Zeewolde de belangrijkste kandidaten voor de 1e periode. De verschillen zijn klein en de resterende wedstrijden hebben allemaal zo hun eigen uitdaging.

In de afgelopen weken is het voor Zeewolde steeds moeilijker gebleken om wedstrijden te winnen en uiteindelijk is dat tegen VIOS niet meer gelukt. Belangrijkste oorzaak: langdurige blessures waaronder die voor Lucas Pelgrum. Hij heeft een zware scheenbeenbreuk opgelopen in de wedstrijd tegen EFC. Reden voor het 1e elftal om Lucas een extra hart onder de riem te steken met een speciale actie die zeker ondersteuning van de toeschouwers verdient. De wedstrijd staat zaterdagmiddag onder leiding van scheidsrechter de Boer en is live te volgen via onze website en wat bijzonderheden betreft via #zeehar.

We nodigen iedereen uit om zaterdag op een sportieve manier het eigen team te komen ondersteunen. We vragen om het arbitrale trio in hun waarde te laten en hun fouten te accepteren. Moedig vooral de spelers op een positieve manier aan. Daar hebben de spelers het meeste aan.

WAARSCHUWING
Het afsteken van vuurwerk, rookpotten of fakkels is NIET toegestaan. De KNVB heeft met ingang van dit seizoen extra maatregelen afgekondigd waaronder een verbod op vuurwerk etc. Eventuele boetes die de vereniging ontvangt zullen één op één worden verhaald op degene die vuurwerk afsteken. Datzelfde geldt voor eventuele schade aan het kunstgrasveld of andere zaken.

En verder ….
Regen en storm leverde deze week de nodige problemen op. Want wat een water is er gevallen op en rond de velden. Resultaat: doorweekte velden, plassen op de velden, dug outs waar tenminste 20 centimeter water in bleef staan en dan hebben we het nog niet over de schade aan doeken, vlaggen en borden door de wind. Goed dat er een vrijdagmorgen ploeg is die er elke week weer alles aan doet om voetballen op zaterdag mogelijk te maken. Helaas is de massale regenval van afgelopen week teveel gebleken voor onze natuurgrasvelden en hebben de consul en wedstrijdsecretaris besloten alle wedstrijden op natuurgras helaas te moeten afgelasten.

Toch is er nog genoeg voetbal over dit weekend. Als voorproefje op de zaterdag spelen Zeewolde 35+ 1, Zeewolde Vrouwen 18+ 1 en 2 op vrijdagavond vanaf 20.00 hun wedstrijden en ook een partijtje walking voetbal staat weer op het programma. Voor veel teams gaat de tweede fase van start. Over het algemeen blijven de teams op hetzelfde niveau en spelen ze tegen dezelfde tegenstanders, maar uitzonderingen en aanpassingen zijn mogelijk. Helaas vallen er dus ook veel wedstrijden uit. Kijk goed in de app van voetbal.nl of jouw wedstrijd doorgaat. In belang van onze leden en bezoekers hebben we dit vanmiddag al gepubliceerd, zodat iedereen tijdig op de hoogte is.  Voor teams die uit spelen kijk ook goed op de website van de tegenstander en de voetbal.nl app.

Zoals het er nu naar uitziet gaan de interne competities door en opent onze JO13-4 om 8.30 de zaterdag tegen VVOG JO13-5. Om 10.30 is het de beurt aan de JO13-1 tegen DTS JO13-1, gevolgd door de MO13-1 om 11.15 tegen Robur et Velocitas MO13-2. Het middagprogramma begint met het tweede elftal tegen het tweede elftal van DTS, gevolgd door de JO19-2 tegen SDC Putten JO19-3. Tot slot trapt als laatste het vierde elftal om 15.00 af tegen Zwart-Wit 3. Als de weersverwachting klopt zal zeker de ochtend grotendeels droog verlopen. Een goede reden om op de fiets te komen en daarmee gasten van buiten Zeewolde de ruimte te geven om een parkeerplaats te vinden en speciaal voor onze gasten: er zijn meer parkeerplaatsen in de buurt. Kijk even bij de hockey of na driekwart rotonde bij de TV de Punt. Parkeren in het gras of langs de (Horster)weg, zou zomaar een boete op kunnen leveren en kan gevaarlijke verkeerssituaties opleveren dus doe dit niet.

Gaat je wedstrijd niet door? Kom dan gezellig de andere teams aanmoedigen! We wensen iedereen een sportieve zaterdag.