Skip to main content
Het is 6.30 nog donker, toch staan de eerste spelers naast hun bed en misschien wel naast het bed van pappa’s en mamma’s: je moet eruit  ! we moeten zo voetballen. Want als je om 8.30 in Ede tegen DTS mag voetballen is uitslapen er niet bij: 7.15 vertrekken vanaf de club staat in de digitale agenda. Veel succes MO15-1 en al die andere teams die vroeg op pad zijn voor hun uitwedstrijd.

Ondertussen worden op de Horst de laatste voorbereidingen getroffen voor de wedstrijden. De laatste doelen worden op hun plek gezet, velden uitgezet en kleedkamers gecheckt. Vanaf 7.30 staat het wedstrijdsecretariaat in de startblokken om de eerste teams te ontvangen en opent de kantine om 8.00 haar deuren voor een kopje koffie of thee al dan niet met een broodje als (uitgesteld) ontbijt. Alles wat nodig is om een ‘gewone’ zaterdag op gang te helpen.

Bij vv Hattem zullen ze vergelijkbare processen meemaken. Met dit verschil dat in de middag de 1e elftallen van vv Hattem en vv Zeewolde in Hattem tegen elkaar gaan spelen. Hattem was goed gestart met een overwinning op ZAC Vorige week ging het vooral in de 2e helft mis tegen Zwart Wit ’63. De lessons learned zullen ongetwijfeld langs zijn gekomen in de voorbereiding op het treffen met vv Zeewolde.

Zeewolde is de competitie voortvarend begonnen. Twee overwinningen tegen twee heel verschillende ploegen. Oene die graag de aanval zoekt en Zwolsche Boys dat toch vooral leunt op de defensie om van daaruit de snelle buitenspelers in stelling te brengen. In beide gevallen was het niet genoeg om het Zeewolde erg moeilijk te maken. Samen met Zwart Wit is Zeewolde de trotse koploper en dat willen ze in de polder graag zo lang mogelijk volhouden. Als je maar vaak genoeg achter elkaar wint komt vanzelf het moment waarop je een keer verliest. Aan Hattem de eerste kans.

Zeewolde zal uitgaan van de eigen kracht. Dan zou het ook fijn als Carl Aventurin het beste elftal op kan stellen. Met een aantal langdurige blessures zal dat de komende weken nog niet het geval zijn. Een mooie uitdaging voor andere spelers om aan te tonen dat de verschillen binnen de spelersgroep steeds kleiner worden.

Terwijl Zwart Wit in Ermelo het opneemt tegen EFC, zet scheidsrechter Driessen de wedstrijd om 14.30 in beweging op sportpark ’t Achterveen aan de Konijnenbergerweg 2c in Hattem. Voor degene die niet bij de wedstrijd kunnen zijn, kunnen de bijzonderheden van de wedstrijd worden gevolgd via posts op X hastag #hatzee.

 

Nog even dit: bij alle wedstrijden of die nu thuis of uit worden gespeeld vinden we het normaal dat er een spelleider, scheidsrechter en assistent scheidsrechters zijn. Wij vinden dat we ons met elkaar moeten inspannen om dat elke week ook weer voor elkaar te krijgen. Geef de scheidsrechters eens een compliment, bedank de scheidsrechter of spelleider na de wedstrijd en reageer niet als iemand een fout maakt in jouw ogen. Als speler maak je ook fouten en als toeschouwer kan je zaken heel anders zien dan de spelleider of scheidsrechter.

Om te weten hoe lastig het kan zijn ? Meldt je aan om een wedstrijd te fluiten en doe een beetje ervaring op. Voor zaterdag 7 oktober aan het einde van de week van de scheidsrechters: heb waardering voor de inzet en de rol en wees een beetje lief. Het is ook voor hen een hobby waar ze plezier aan willen beleven.

We wensen iedereen sportieve en plezierige voetbaldag!