Skip to main content

ZEEWOLDE – Het is het einde van het voetbalseizoen, hetgeen betekent dat voor lagere seniorenteams het Ome Jan-toernooi zaterdag 1 juli weer op het programma stond.

De naamgever van het toernooi is Jan van der Lely, die bij de voetbalvereniging beter bekend stond als ‘ome Jan’. Jan, afkomstig van SV Lelystad ’67 en daarvoor van Swift ’64, werd in 1987 actief als vrijwilliger bij de club en zou er zo’n beetje uitgroeien tot manusje-van-alles. Het leverde hem het erelidmaatschap op van VV Zeewolde en een lintje van (toen nog) Hare Majesteit. Om ome Jan nog extra te eren werd in 1999 voor het eerst het ‘Ome Jan’-toernooi gehouden. Dat werd voortaan elk jaar gedaan, waarbij Jan zelf steevast acte de présence gaf door de aftrap te verrichten. Op 2 augustus 2019 overleed het clubicoon op 82-jarige leeftijd. Zoon Hans verrichtte afgelopen zaterdag de aftrap bij de jongste editie van het toernooi en hij mocht na afloop samen met Marianne Blotenburg eveneens de prijsuitreiking voor zijn rekening nemen.

Het vierde ging er dit jaar vandoor met de sportiviteitsprijs. De jury koos hen uit als winnaar van de cup met de grote oren vanwege hun verwonderlijke prestaties tijdens het toernooi. 6B, onder aanvoering van ultimo senior Cock Moerman, ging er in de recreantenpoule met de hoofdprijs vandoor. Kampioen in de prestatiepoule is geworden het vijfde.

Bron: Zeewolde Actueel