Skip to main content

Met ingang van komend seizoen wordt Sjoerd Rijper aangesteld als nieuwe keeperstrainer voor de a-selectie en diverse jeugdteams. Voor veel leden zal Sjoerd geen onbekende zijn. De afgelopen jaren heeft VV Zeewolde intensief samengewerkt met Goalkeeper Development NL (GDN), waar Sjoerd Rijper onderdeel van uitmaakte, en nu krijgt deze samenwerking een vervolg.

Voor wie Sjoerd toch nog niet zo goed kent een korte kennismaking. Sjoerd woont samen met zijn vriendin Sofie in Houten. Naast zijn werkzaamheden op of naast de velden is Sjoerd werkzaam bij Ctrack Benelux als Sr. Accountmanager. Hiervoor heeft hij onder andere bij Defensie (Korps Mariniers en Kon. Marechaussee) gewerkt. Zijn werkverleden bij Defensie helpt hem tijdens zijn functioneren als keeperstrainer: ‘met mijn verleden binnen Defensie weet ik hoe het is om doelen te behalen en te motiveren. Iets wat ik in mijn rol als keeperstrainer veel gebruik om de lat steeds weer te verleggen’.

Sjoerd kijkt uit naar zijn ‘nieuwe’ uitdaging: ‘VVZ is voor mij een aantrekkelijke uitdaging omdat er veel perspectief is binnen de vereniging. Een beleid met een vooruitstrevende visie en de wil om alsmaar beter te worden. Hier draag ik graag mijn steentje aan bij met de ervaring die ik heb opgedaan als keeper maar zeker als keeperstrainer (nu ruim 20 jaar) op zowel nationaal als internationaal niveau. Ik kijk er naar uit om de keepers binnen VVZ nog verder te ontwikkelen en individueel het beste uit zichzelf te halen zodat ze een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de algehele teamprestatie’.

Zoals gezegd is Zeewolde geen onbekend terrein. Sjoerd: ‘vanuit GDN (Goalkeeper Development NL) ken ik VV Zeewolde al goed. De afgelopen drie jaar zijn we bezig geweest met het neerzetten en vormgeven van de jeugdkeepersopleiding. Nu drie jaar later ga ik wederom de functie vervullen die ik drie jaar geleden (het kampioensjaar van het eerste) ook onder mijn hoede had binnen VVZ; de keepers van 1 en 2, O23 en de selectiejeugdkeepers van O17 en O19. Het enige verschil is dat het nu volledig in dienst van VV Zeewolde is en ik mij dus VVZ-er mag noemen’.

Hoewel we eerst nog even gaan genieten van de zomervakantie, staat Sjoerd te trappelen: ‘we gaan op voor wederom een mooi seizoen waarbij we ons best gaan doen om de Zeewoldenaar trots te laten blijven op hun club en kijken uit naar jullie steun tijdens de wedstrijden. Want er is geen club op dit niveau dat zo’n fantastische achterban heeft als VV Zeewolde’.

We zijn blij met de ‘hernieuwde’ samenwerking met Sjoerd en wensen hem veel succes en plezier!

Technische Commissie