Skip to main content

Ik weet het vroeger was ik denigrerend (laatdunkend, afbrekend) over die oude fossiele mannen die op vrijdag achter een bal aanlopen (want rennen mag niet of kunnen ze niet meer). Ook noemde ik Darten geen sport maar pielekus gooien. Maar dan leer je BN kennen. We kwamen hem een keer tegen met ik dacht drie van die pit bulls. Dreigend keek hij me aan en zei “niet meer doen he. Op zaterdag zie je regelmatig BN en JR gooien. Soms doet een verdwaalde Engelsman GW ook mee. Twee weken gelden heb ik ze geobserveerd. Kijk ik ben al blij als ik het bord raak. Zij doen spelletjes “rondje bord beginnen bij 20 en eindigend op de bulls Eye. (Vakterm ronde rooie puntje in het midden). Anneke zei “doe eens normaal waar komt die aversie (afkeer) vandaan. Na een analyse (grondig onderzoeken en ontleden) van dit fenomeen spelen er 2 zaken. 55 jaar geleden hadden we al zo een bord met pijlen maar niet die gekke puntentelling. Wij oefenen in de schuur bij opa. Bord zonder achterplaat aan hard houten deur. Gevolg honderden gaatjes in de deur. Kreeg ik toch een hengst (klap)voor mijn harses (hoofd)van mijn opa. Die BN blijft me uitdagen mee te doen en eerlijk waar Anneke en ikke zijn op trainingskamp gegaan in de Zeegse Duinen (Drenthe). Geoefend maar wat is erger om te verliezen van je vrouw met gooien. Ik nam wraak met dammen (Henny zou trots op me zijn geweest). Tof van die knapen om weer een toernooi te organiseren. Goed gedaan.

In de voorbereiding op dit stukkie gebruikte ik initialen van JR. Deed me denken aan de serie Dallas waar je als puberende jongen tegenwoordig de lentekriebels van krijgt. Vroeger was het een klein stijfje of een natte droom. De regering heeft Siegried Kaag als penningmeester wij onze Jan. Die gozer heeft weer wat nieuws “de clubkaart” scheelt de vereniging veel pin transactie kosten (220 per maand). Kosten kaartje ik denk een eurotje, kaartlezer zo een 100 eurotjes. De klant betaalt 10 euro voor de kaart en krijgt 5 euro retour op de kaart. Kassa voor onze Jan. Zelf even de app registreren. Is simpel zei hij. De hele zondag bezig geweest en niet gelukt. Ik zweer het je die kan nog een koelkast verkopen aan een Eskimo.

Voor diegene die nog niet zijn afgehaakt en denken voetbal komt nog het volgende. Twee weken geleden prima. Dit weekeinde falen, faalde gefaald. Donderdagavond kan het 2e een periode pakken. Het wordt weer eens tijd voor een sfeeractie toch TIFO (weer die BN en JR) of zijn we bang voor stikstof en CO2 uitstoot.  Goed nieuws. Een paar keer gekeken bij 017 lopen wel een paar talentjes. Ik ben lid van de BBB en wordt afgeschilderd als; dom, laag opgeleid, oud, grijs en proteststemmer. Deze slimmerd dacht ik hang posters op van de Zeewolde kandidaat en krijg wel een zakje aardappelen. Ik ga wel naar Ridder Henk en misschien naar het 1etegen Hoevelaken. We zijn kansloos.