Skip to main content

Alweer de laatste colum van het jaar. Iets wat niet altijd hoeft te behagen, mag schuren, tot nadenken stemmen of wat gesprekstof oplevert. Dus een knipoog met een serieuze ondertoon. Het kan zijn dat ik af en toe een blinde vlek (iets niet willen of kunnen zien) heb gehad maar ik vond het niet best in het begin van seizoen 2022 van ons boegbeeld. Het leverde ongeloof en verslagenheid op “wat een slappe hap, softies, zijkertjes en watjes was mijn reactie in het begin. Geen werkers maar elite (sommigen een beetje over het paard getild). Zelden zag je iemand in de kantine bij het voetvolk. Oké voetballers gedijen onder de tolerantie van de club. De nieuwe trainer had natuurlijk te maken met een erfenis uit het verleden (zal geen namen meer noemen hoeft het stukkie ook  niet van de site) en heeft terecht ingegrepen.

Daar waar ik eerst dacht aan witte handdoeken heeft hij nu mijn steun voor de komende tijd. Ze hebben de weg (spelers en trainer) naar de kantine gevonden. Van countervoetbal, naar reactie voetbal, naar omschakelvoetbal om te komen tot provocerende pressing. Daarvoor is er een trainingskamp in Portugal Albufeira gepland. Jullie lezen het goed een trainingskamp voor een derde klasser in het buitenland. Als columnist heb ik nog geen uitnodiging ontvangen overigens.

Het is geen nieuw fenomeen. Uit persoonlijke ervaring heb ik dat mogen meemaken als 2e elftalleider bij het eerste. Stay Oké Apeldoorn, eigen auto, 2 stapelbedden op een kamer met vriend Ron (was toen geopereerd aan de knie en kreeg het bovenste bed) en de S generaal. Gezellig met zijn drieen op die kamer. We zochten nog een vierde man maar de trainer of voorzitter wilden niet. Het trainingsveld was matig bezet omdat er een aantal spelers niet waren en er gesprekken werden gevoerd met speler/trainer en voorzitter. De elftalleiders waren er voor spek en bonen. Was wel leuk verplicht binnen blijven de eerste avond (teambuilding) en uitgaan in het altijd leuke Apeldoorn op de 2e avond. De spelers hadden de volgende dag een speurtocht geregeld voor de staf (we waren er een kwijt) en mochten klootschieten (die van mij zoeken ze nu nog). Afsluiten in de kantine met dames en Wang. Top toppie tops.

Dus we gaan promoveren in 2023 na het trainingskamp in Albufeira Portugal. Wel oppassen met stappen want ze hebben wel 14 nachtclubs/disco’s. De Kiss club en Que hacer de noche kan ik aanbevelen. Ik heb wel een paar tips. Maak een routekaart met een duidelijk ontwikkel pad en realisatie van randvoorwaarden. Om de besluitvorming te versnellen moet de gouvernance en uitvoering strakker worden georganiseerd (blaattaal zo wollig als een schaapskudde). In het Nederlands; kweek eelt op de ziel, ontwikkel mentale weerbaarheid en incasseringsvermogen. Stel grenzen bij jennen prikkelen en stangen (trainer en staf) en ga voetballen wat de supporters willen zien “snot voor de kop en werken” want ze zijn en hopelijk blijven ze met beide benen op de grond  polderjongens.  Kijk blaattaal is voor mij het zelfde als woke taal; vroeger was ikke blank, nu ben ikke wit of als bij de geboorte als man (mannetje) gezien en nu als mens zonder baarmoeder.  Op 7 januari komt allen (hopelijk is dan de Postma eindelijk lid van verdienste,  krijgt die Rein het afscheid wat hij verdiend, gaat die grote kleine man niet te lang speechen en krijg ik bloemen en gratis bier. Anneke en ik wensen iedereen een gelukkig en gezond kerstfeest en een voortreffelijk uiteinde. Tot 7 januari  in 2023 en biedankt for die blume.