Skip to main content
Tegenwoordig hebben we elke dag wel iets te vieren of niet te vieren (blue monday). Ik hoorde zaterdag de opmerking “het is allemaal begonnen toen vrouwen begonnen te werken”.Ik weet niet of ik dit positief of negatief moet duiden. Ik denk dat het te maken heeft dat anderen vaak denken dat de andere beledigd wordt. Ik hoorde eens de grap “als je als blanke man de weg naar huis niet meer op je telefoon kan googelen dat je dan een Marokkaan moet beledigen. Die zal antwoorden “ïk weet waar je woont”. Het was overigens een Marokkaansecabaretier die dit zei. Ik weet overigens dat je blanke man en Marokkaan niet meer mag zeggen als stilistisch laagbegaafde.

Zaterdag naar Hoevelaken kijken bij het 2e. Genieten. Timmetje die zich donderdagavond nog wat aanstelde bij een blessure was voor mij “de man of the match” (speler van de partij). Kopte de 1e prachtig in en het keepertje van hullie pakte die 2e vlijmscherpe kopbal net . Voor rust een 300% penalty (strafschop). Gelukkig was de arm niet uit de kom. Buitenspel zei de grens (een ouderwetse clubvlagger). Scheidsi nam dit over.

In de rust, want we hadden de beelden, weigerde hij deze te bekijken en kwam met een politiek standpunt “kijk naar de bolling van de bal”. Of we hier goed aan deden bleek in het geheel niet tot 3x negeerde hij onze vlaggert die “1x zachtjes potverdikkie zei”. Ik kan niet om de cultheld Pino heen scoorde met een lepe (uitgekookte of slimme) bal een fantastische goal (doet hij nooit meer zo). Werd zelfs drie nul. Toen besloot hij, die de rode schoentjes had omgewisseld voor groene, ook te scoren. Roy die goed keepte werd dus verslagen door een ex keeper. Geen clean sheet (de nul als keeper houden). Verbranden die groene schoenen.

Leuk was te zien dat die ouwe diesel inviel Roan is op de weg terug. De gemiddelde leeftijd gaat wel iets omhoog. Vier keer scoren  en winnen met 1-3. Niet naar het 1e KVVA “2 vingers in de neus”.  Ik hoorde al iemand zeggen (ik weet niet of hij geslikt, gespoten of gesnoven had) “VVOP in de laatste wedstrijd ”het kan nog steeds!!!!! Zoals ik al eerder schreef gaan de Stokvisjes weg. Cultuurdragers en cultuurbewakers van de club. Ik zal ze gaan missen. Met Hoeki heb je een voetbaldier met kennis en kunde. Met Gert Jan weer een cultuurdrager en bewaker. In de kantine was het weer beregezellig. Veel Hazes (die ouwe) en ik zag dat onze geldbewaker Jan er met een delegatie was. Gelukkig uit de achterhoek. Kwam Normaal ook langs. Rooie Rinus is verbannen heb ik begrepen staat niet meer op de play list. Afsluitend nog een klein scopie en raadseltje. Gaat die Jan achter de kinderwagen lopen of niet.  Kwam die kleine Stokvis nog tegen bij de Etos geloof hem niet als hij verteld dat ik mijn bankpas bij de verkeerde zuil hield. Zaterdag naar 2 kijken of ze een periode kunnen gaan pakken en bij 1 of ze steviger op de 2e plek komen.