Skip to main content

De afgelopen week ben ik geschrokken. In eerste instantie werd op de site van vv Zeewolde iets gezegd over verkeerde benamingen van spelers. In tweede instantie waren daar vragen over mijn zienswijze in het stukkie tijdens de algemene ledenvergadering. Laat ik kort zijn; verbastering van namen doe ik soms bewust maar mochten “vrienden “ van Zeewolde zich tekort gedaan of zelfs gekwetst voelen neem dan effe contact met me op (het is overigens de schuld van Jappie die zei “je mag best wat kritischer worden). Von Kleist heeft gezegd “kleider machen die leute” dus laat je niet afschrikken.

Back too basic voetbal. Goeie trainingsarbeid op dinsdag. Jammer genoeg konden we donderdag niet op veld 4. Kenners van het veld in Garderen voorspelden een afgelasting. Diverse uitjes werden gepland. Zo was er zelf een die naar Guus Meewis ging (je moet er maar van houden). Angstvallig werd de app in de gaten gehouden.
Uiteindelijk 12.15 uur verzamelen. Na de wedstrijdbespreking op naar Garderen. We wisten vanuit het verleden, een van onze keepers heeft daar een gebroken pols opgelopen, dat het vergelijkbaar zou kunnen worden met de Paasberg, hoewel ze geen koffie shop (“de Walm”) als sponsor hebben. Prima ontvangst en gesproken met de dochter van een oud trainer Heimgartner (hij liet ons lang geleden promoveren). Was het leuk nee het was koud, steen koud. Nu hield ik de boys voor “kou is een emotie en die kun je uitschakelen zoals bij trainingen in Noorwegen don’t eat de yellow snow”. Tijdens de wedstrijd maakte Henk onze vlagger weer zijn gebruikelijke vrienden. Een iemand bleef maar luidkeels schelden, zelfs op de scheids. Ik dacht nog die heeft iets teveel hormonale varkenslapjes gegeten. Hun aanvoerder zei nog “scheids reageer er alsjeblieft niet op”.
In de rust zag ik hem in de kantine. In de tweede helft niet meer gezien langs het veld. Hij kan zo aansluiten bij de Good Oldies (m.u.v. het schelden).Tomas (zonder h) was weer eens op de Tomos (brommer). Hij miste wel een mogelijkheid/kansje. Yasin (een s) was op dreef. Hij doet me denken aan die oude spits “der Bomber” die ons in 74 de das om deed. Jammer dat hij vanuit die draai net niet scoorde ( bijna raak is helemaal mis). Onze top aanvoerder Roan viel uit met een blessure waardoor Johnno koud moest invallen wat hij prima deed. Onze boys waren gewend aan spelende ploegen en ze raken steeds meer gewend aan vecht voetballende ploegen in deze klasse. Pino, ja hij die rookte voor de kleedkamer, was terug na een blessure en kreeg direct een ouderwetse Johan Derksen schop. Speler van hun direct rood en onze verzorger Michael zei “effe op je tanden bijten en doorgaan”. Eindstand 0-1 dus drie punten in de knip. Ik had graag willen schrijven dat na een splijtende pas van Chris, Hessel een vlammend schot vanaf dertig meter had. Hessel deed een dansje waarbij ik dacht “ik hoop dat hij niet meer scoort”. Ramon met een achternaam waar ik helemaal niet aan begin zei dat hij de kou zo zat was dat hij overschrijving heeft aangevraagd naar CVV Willemsstad op Curaçao.

Zaterdag tegen DVV is zijn laatste wedstrijd. Deze wedstrijd is op 17.00 uur op verzoek van de business club om de sponsoren, met een hapje en drankje te bedanken. Als dank geven de spelers DVV hun 2 kannetjes bier. De selectie zal/mag/kan/ niet “meeprikken” in de BC. Wij zullen in de kantine of kleedkamer afscheid nemen van Ramon (wedden dat die gaat janken). Op de groeps app was het stil die avond was het spierpijn of 020. Gisteren ben ik benaderd door een auto recycling bedrijf (vroeger een auto sloop)als we zo doorgaan willen ze ons ook wel sponseren. Gisteren ben ik benaderd door een auto recycling bedrijf (vroeger een auto sloop)als we zo doorgaan willen ze ons ook wel sponseren.

Als laatste wil ik nog reageren op het stukje over de wedstrijd op de site. Iedereen, maar dan ook iedereen, kreeg een groot compliment. Behalve de staf (iedereen om het eerste) Ik maak het goede stukkie compleet . Chapeau voor Ap en Matthieu voor hun coaching; vooraf, tijdens en na de wedstrijd. Kijk het zijn geen stille krachten zoals Louis Couperus (1863-1925 ooit schreef. Beleving, passie, fanatisme kun je ze niet ontzeggen. Petje voor Ron, Henk en ikke. Wordt het niet eens tijd voor de “dag van de leiders/vlaggers”. Tot zaterdag en laten we hopen dat Nick onze boys weer topfit; kneed, knijpt en praat en voor Ramon een afscheid wat hem lang zal heugen.

Sybolt