Skip to main content

In de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer voor het 1e elftal is VV Zeewolde uitgekomen aan de andere kant van het Wolderwijd, namelijk in Ermelo. In de persoon van Carl Aventurin is deze zoektocht succesvol afgerond. Ondanks diverse andere geïnteresseerde kandidaten had Carl de voorkeur en zijn we blij dat we hem vandaag kunnen presenteren.

Carl is 37 jaar en woonachtig in Lelystad. Op dit moment is hij voor het 3e achtereenvolgende seizoen hoofdtrainer van EFC ’58 in Ermelo. Hiervoor is hij werkzaam geweest bij Reaal Dronten, SV Lelystad en Unicum. In het dagelijks leven is Carl werkzaam bij Stichting Halt, waar hij verantwoordelijk is voor het geven van voorlichtingen over verschillende maatschappelijke thema’s en het behandelen van zaken waarin strafbare feiten zijn begaan door jeugdigen (12-18 jaar).

Bestuurslid Technische Zaken Johan Henkes vertelt er meer over: ‘we zijn op zoek gegaan naar een jonge dynamische trainer met reeds een aantal jaren ervaring, welke inhoudelijk sterk is en staat voor aanvallend/dominant voetbal’. Volgens Johan stond Carl al snel bovenaan de lijst door dit opgestelde profiel. Hij is dan ook tevreden over het binnenhalen van Carl: ‘we zijn zeer content met het binden van Carl aan onze vereniging. Naar aanleiding van de verschillende gesprekken met hem sluit hij goed aan op het door ons gewenste competentieprofiel’.

Ook Carl spreekt vol trots en voldoening over zijn overgang naar Zeewolde: ‘toen ik werd benaderd voor de functie van hoofdtrainer van VV Zeewolde was ik direct enthousiast en de gesprekken die hierop volgden met Johan Henkes en Ruud Dokter versterkten dit gevoel. Ik volg Zeewolde al geruime tijd en gedurende de gesprekken kreeg ik meer en meer het gevoel dat dit de juiste vervolgstap is voor mijn trainerscarrière’.

VV Zeewolde en Carl delen dezelfde ambitie én visie: promoveren naar de 2e klasse en ook daar een rol van betekenis spelen. Deze ambitie is helder, maar zoals gezegd wordt ook de visie gedeeld: jeugd door te laten stromen naar het 1e elftal vanuit de jeugdopleiding, een prettige sfeer op en naast het veld en attractief voetbal. Johan sluit dan ook af met veel vertrouwen in Carl: ‘ik geloof dat Carl door zijn kennis van zaken, oog voor het individu en zijn analytische karakter niet alleen de spelers van het eerste elftal kan ontwikkelen, maar ook kan bijdragen aan de ontwikkeling van de vereniging als geheel.

Beide partijen kijken vol verwachting uit naar het komende seizoen. Carl: ‘ik kijk er naar uit om kennis te maken met de staf, spelers, vrijwilligers, trainers en supporters van Zeewolde. Ik hoop op een fijne samenwerking en mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de vereniging, in het bijzonder het 1e elftal. Johan: ‘wij zijn blij en trots dat we erin zijn geslaagd een waardige opvolger te hebben gevonden voor Peter en wensen Carl heel veel succes’.

Technische Commissie