Skip to main content
De reeks van ‘uit onmogelijke hoek’ bestaat uit verhalen van vrijwilligers met een bijzondere achtergrond. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om mee te doen in een vereniging. En voor sommige mensen heeft het leven grotere uitdagingen in petto. Daarom zetten we een aantal van deze geweldige mensen in het zonnetje. 

Gouden handjes, daar zijn wij bij VV Zeewolde ontzettend blij mee. Elke vrijdagochtend staat de klusploeg klaar om allerlei werkzaamheden uit te voeren waardoor je op zaterdag weer fijn wordt ontvangen. Sinds enkele maanden is de klusploeg uitgebreid met Osama Shahad. In deze aflevering stellen we je aan hem voor.

Osama is afkomstig uit het dorp Jarjanaz in Syrië. In zijn thuisland werd er veelvuldig gevoetbald; van zijn 8e tot zijn 15e was hij dan ook vaak op het veld te vinden. Als keeper, welteverstaan. Een breuk in zijn arm zorgde ervoor dat Osama een tijdje niet meer kon keepen, dus ging hij verder als veldspeler. Tegenwoordig heeft hij zijn schoenen aan de wilgen hangen. Dat komt door gebrek aan tijd, want hij zit absoluut niet stil.

Thuis heeft hij een huis vol: met 7 kinderen waarvan 3 jongens en 4 meisjes is het erg gezellig! Alledrie zijn zoons voetballen sinds een jaar bij VV Zeewolde, resp. in de JO11-8, JO13-5 en bij de senioren. Zelf gaat Osama drie dagen in de week naar school en daarnaast werkt hij 1 dag in de week bij meubelmaker Haklander uit Harderwijk. Elke vrijdagochtend helpt hij met klusjes op het terrein van VVZ. “Reclameborden netjes hangen, deuren repareren en het terrein schoonhouden horen bij de klusjes.” 

Wat zou je leden van VV Zeewolde willen meegeven?

“Bedankt voor het helpen voor mijn kinderen en voor mij.

Mijn kinderen gaan met veel plezier naar de voetbal. Ikzelf leer heel veel op vrijdag. Ik leer de Nederlandse taal en leer ook om dingen te repareren. Dat vind ik erg leuk. Bedankt.”

Wij zijn erg blij met jou, Osama. Het is fijn dat je er bent.

-VVZ Maatje