Skip to main content

Laat ik eerst maar beginnen met het 2e. Er is geen touw meer aan vast te knopen. Ben ik op tijd in de kantine. Drink mijn eerste biertje (is perslot na 12.00 uur) en ga 15 seconden na aanvang kijken op veld 2. Denk ik de 1-0 en de 2-0 te zien. Op een vraag van een supporter zeg ik bij rust het is 2-0. Word ik gecorrigeerd door oma (zij van Bram die slechts 1x Rooie Rinus en Pe dalemmer heeft gedraaid). Seip het is 3-0 Butz heeft gescoord na 9 seconden. Ik zweer het je “hij doet het er om mij te pesten”. Clean sheet (nul tegen voor de niet kenners) voor het keepertje. Mooie prestatie van een goed gesmeed collectief.

Hij op die nieuwe schoenen scoorde ook weer. Zaterdag maar weer eens kijken bij VVOP uit om 12.00 uur. Snel en vol verwachting naar het 1e tegen de koploper. De eerste 5 minuten beloofden veel goeds. Het schot van Ivor had een beter lot verdiend. Met afgrijzen zagen we ons keepertje de fout in gaan. Volgens mij teveel gekeken naar de keepers van het WK. Daar waar het steeds net goed ging ging het bij hem net verkeerd. Ben benieuwd naar de keeperstrainer wat die er van gevonden heeft. We pakten het goed op zeker de 2e helft. Hullie haalden alles uit de kast, gingen veel tijd rekken en hadden heel veel auw. Dit alles onder regie van een malloot die zelfs mafklapper werd genoemd (niet door mij overigens). Zijn gedrag was hemel schrijnend/tergend en een club als VVOP onwaardig. Misschien iets teveel varkenslapjes gegeten. We kregen nog de kans. Vroeger zongen we “daar was laatst een meisje loos” nu zeggen we wat is er met Jerremie loos. Topscoorder bij EFC maar momenteel in een kleine vormcrises. Ik zeg “kop omhoog want als je in de shit zit moet je je kop niet laten hangen”.

Zaterdag laatste wedstrijd voor de winterstop. Volgens mij is er ruimte op de bank (Hessel de tank zal wel niet spelen hoewel Beckenbauer deed het wel met die zelfde blessure). De voorlopige conclusie komt volgende week en op voorhand bied ik al mijn excuus aan. Waren er ook leuke zaken ondanks de kou en het hartverwarmende spel. Zeker. Kijk naar het gezicht van die andere cultheld Pino als ze achterstaan in de rust bij het 3e, de saté van Big Belly zag er goed uit, de kantine draaide een superwinst en Nederland is door. Ik kom even terug op het voorspellend vermogen van de stukkies. Lelystad 1 heeft zich teruggetrokken (gunstig voor ons doelsaldo). Triest dat de voorzitter SVL ernstig bedreigd wordt. Geen Rein meer (ik mis hem wel geef ik toe). Denk dat die kleine op nieuwe schoentjes bij het 1e zit. Hij trainde donderdag mee en we pakken de derde periode zeker weten. Ben momenteel bezig in het boekie  Lourdes aan de Maas. Stond een leuke in. Supporters van 020 zeggen “we gaan naar ajax” supporters van 010 zeggen “we gaan naar de Kuip”. 7 januari nieuwjaarsreceptie ik zeg “maak die Sjoerd Postma een keer lid van verdienste wordt hij niet meer gepest door de Good Oldies op het uitje.