Skip to main content
Een spannende wedstrijd tussen VV Zeewolde en ZAC eindigde in een prille 1-1 stand. Dit was één van de belangrijkste wedstrijden van Zeewolde dit seizoen en werd natuurlijk het liefst gewonnen. Deze wedstrijd werd vooraf door ons bestempeld als één van de twee ‘halve finales’. Ondanks deze gelijke stand tegen ZAC loopt Zeewolde toch uit op Zwart Wit, omdat zij verloren van Dieze West.

Op een regenachtige zaterdagmiddag 21 april kwam ZAC op bezoek in Zeewolde. ZAC stond op de derde plek en werd als een grote concurrent van Zeewolde gezien. We komen steeds dichter bij het einde van het seizoen wat een wedstrijd tegen de derde plek nog belangrijker maakt. Het was een wedstrijd waarbij beide teams alles uit de kast moesten halen om hem te winnen. Zeewolde moest winnen om hun eerste plek te behouden/uit te lopen op nummer twee (afhankelijk van de wedstrijd Dieze West – Zwart Wit). Ook ZAC was gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen om zo ondanks het vele puntverlies in 2024 och nog mee te kunnen doen voor het kampioenschap, dan wel de nacompetitie om zo ook kans te maken op promotie naar de 2e klasse. ZAC had lang op de eerste plek gestaan, maar had in 2024 van hun laatste negen wedstrijden slecht één wedstrijd weten te winnen. Dit zorgde ervoor dat zij afzakte naar een gedeelde derde plek. Zeewolde had van hun laatste elf wedstrijden geen wedstrijd verloren en was dus qua statistieken de favoriet.

Beide ploegen waren aan het begin van de wedstrijd direct scherp. De wil om te winnen was bij de teams duidelijk zichtbaar. Het begin van de eerste helft ging de wedstrijd veelal gelijk op. Beide teams kregen een aantal mooie kansen om de voorsprong te pakken, maar deze schoten werden veelal tegengehouden door de beide keepers. In minuut negentien leek ZAC hun eerste kans te benutten. Een speler van ZAC kreeg de bal in de voeten gespeeld door Martin van Barneveld, waarna hij de bal van een meter of 35 in wilde schieten. Martin zag dit afstandsschot niet aankomen, waardoor hij de bal niet klem vast kon hebben. De bal werd hierdoor vanuit de rebound ingeschoten, maar gelukkig voor Zeewolde werd dit doelpunt terecht afgekeurd wegens buitenspel en stond het nog 0-0.

Na 27 minuten spelen wist Collin van den Brink het net te raken. De bal werd vanaf de rechterkant helemaal naar de linkerkant van het veld gespeeld door Milan Brüggemann. Hier kon vrijstaande Karim Arzini richting de bal rennen. Karim nam de bal één stap mee en gaf daarna de bal laag en hard voor. Voor het doel stond wie anders dan de spits Collin van den Brink helemaal vrij om de bal in te schieten. Een mooie teamprestatie zorgde voor een 1-0 voorsprong voor Zeewolde. Na de 1-0 bleef Zeewolde aanvallen. Zeewolde drukte ZAC steeds meer op eigen helft en creëerde meer en meer kansen. ZAC bleef proberen door de verdediging van Zeewolde te komen, maar slaagde hier niet in.

In de 33e minuut wist ZAC dan toch een klein gaatje te vinden. Na een mooi één-tweetje tussen de linksachter en middenvelder van ZAC lag de linkerkant open. De linksachter gaf de bal voor richting de spits. Onderweg probeerde Luke Zwagerman de bal uit de lucht te onderscheppen met zijn been. Ongelukkig voor Luke kaatste de bal vanaf zijn been richting het doel, waar doelman Martin van Barneveld door werd verrast. Een ongelukkig eigen doelpunt van Luke Zwagerman zorgde dus voor de 1-1. Na het doelpunt van ZAC was Zeewolde weer op jacht naar de voorsprong. Er kwamen ook zeker nog kansen op de voorsprong, maar niemand wist de keeper van ZAC te verrassen met hun schot. Even later klonk het fluitsignaal voor het einde van de eerste helft en ging Zeewolde een droge kleedkamer in met een ruststand van 1-1.

Het eerste gedeelte van de tweede helft was het wéér Zeewolde die de meeste kansen creëerden. Een hele grote kans kwam van de schoen van Karim. Karim kreeg de bal in de zestien aangespeeld door Niels en schoot in de linker onderhoek. Precies in deze hoek stond een speler van ZAC gepositioneerd en kon de bal van de doellijn wegschieten. Zeewolde wist in de eerste twintig minuten veel op de helft van ZAC te voetballen, hiermee dwongen de Zeewoldenaren ZAC naar achter. Zeewolde probeerde rustig overspelend gaatjes in de verdediging van ZAC te prikken om zo een grote kans te creëren. ZAC was hierdoor genoodzaakt veel te verdedigen en kwam weinig aan aanvallen toe.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam ZAC steeds meer los. Ze begonnen alles vaker op een voetballende manier op te lossen en ze kwamen steeds dreigender op het doel van Zeewolde af. Hierdoor kwamen er ook een paar hele grote kansen voor ZAC en waren de paal en lat Zeewolde hun grootste redders. Ondanks de kansrijke wedstrijd kwamen de beide teams niet verder dan één doelpunt en eindigde deze spannende wedstrijd tegen ZAC in een 1-1. Ondanks het puntverlies van Zeewolde lopen de punten op Zwart Wit toch uit. De nummer twee Zwart Wit verloor namelijk met 1-0 van Dieze West. Hierdoor ging Zwart wit met lege handen naar huis, terwijl Zeewolde er één puntje bijgeschreven kreeg. Verder heeft natuurlijk ZAC ook één punt verdiend in het gelijkspel tegen Zeewolde.

Ook OWIOS wist geen zege te behalen. Zij hielden het ook op een 1-1 eindstand, waardoor ook zij één punt erbij krijgen. Zwart Wit was dus op een regenachtige zaterdag de grootste verliezer. Aan de stand is verder niks veranderd, hierbij staat Zeewolde eerste met 48 punten, Zwart Wit tweede met 42 punten en staan ZAC en OWIOS op een gedeelde derde plek (ZAC heeft het betere doelsaldo). Zeewolde neemt steeds verder afstand van hun concurrenten en dat met nog slechts vier wedstrijden te spelen.

Volgende week is er i.v.m. koningsdag geen wedstrijd voor Zeewolde. Die week daarop wordt er wel weer gevoetbald. Op vier mei gaat Zeewolde op bezoek bij Zwart Wit. Zij staan momenteel zoals eerder vermeld op een tweede plek met zes punten minder dan Zeewolde. Dit wordt voor Zeewolde de ‘GROTE FINALE’. Als Zeewolde deze wedstrijd wint zijn zij officieus kampioen. We kunnen nog niet van een officieel kampioenschap spreken, omdat Zwart Wit bij driemaal verlies van Zeewolde nog op gelijke hoogte kan komen. Wel heeft Zeewolde negen meer doelpunten in doelsaldo en is de kans klein dat Zeewolde dit nog gaat verspelen. Maar voordat we op de zaken vooruitlopen moet Zeewolde eerst nog zien te winnen van Zwart Wit. Vorige keer heeft Zeewolde verloren met 0-1 van Zwart Wit, dus is Zeewolde al vast gewaarschuwd. In de aanloop naar dit duel oefent ons eerste elftal op donderdag 25 april in eigen huis tegen Nunspeet.

Wij als club hopen dat u ondanks het uitduel massaal aanwezig kunt zijn in Harderwijk om Zeewolde te supporten in deze ‘grote finale’!