Skip to main content
De reeks van ‘uit onmogelijke hoek’ bestaat uit verhalen van vrijwilligers met een bijzondere achtergrond. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om mee te doen in een vereniging. En voor sommige mensen heeft het leven grotere uitdagingen in petto. Daarom zetten we een aantal van deze geweldige mensen in het zonnetje. 

Ze bestaan in allerlei soorten en maten. De een trekt aan de prethaak als er een kannetje wordt besteld, en de ander blaast de fluit. Een derde zorgt voor de frituur en weer een vierde zwaait je uit. Vrijwilligers zijn onbetaalbaar. Stuk voor stuk dragen zij bij aan onze club, zodat alle jongens, meisjes, vrouwen en mannen zich kunnen richten op de belangrijkste bijzaak des levens. Voetballen. In deze reeks stellen we je voor aan Mohamad Mahmo.

Mohamad is 40 jaar oud en is afkomstig uit Syrië. Voor velen is Mohamad inmiddels een bekend gezicht in de kantine. Op zaterdag staat hij met regelmaat in de keuken en bakt hij erop los. Voetballen doet hij niet meer. Dat laat hij nu aan zijn kinderen. “Vroeger in Syrië speelde ik voetbal op straat, maar niet bij een club zoals mijn kinderen nu.” Sporten was in zijn thuisland niet vanzelfsprekend. “Door de oorlog konden we niet echt sporten. En ik woonde in een dorp en niet in de grote stad, dus er waren weinig mogelijkheden.”

Waar hij in zijn thuisland als kleermaker werkte, moet Mohamad in Nederland eerst naar school om de taal onder de knie te krijgen. Nederlands leren spreken, schrijven en luisteren doet hij drie dagen van de week op school. Daarnaast grijpt hij alle kans aan om te oefenen, Mohamad werkt namelijk bij De Basisz.

Hij is de trotse vader van 4 kinderen: 3 zoons en één dochter. Al zijn zoons voetballen bij VV Zeewolde, in respectievelijk JO7, JO8 en zijn oudste zoon in de JO13. Elke zaterdagochtend zijn Mohamad en zijn vrouw supporter bij hun jongste zonen. De Mahmo-zoons voetballen nu ruim een jaar bij onze vereniging en hebben het enorm naar hun zin! Op de vraag wat zijn favoriete club is, antwoord hij: “FC Barcelona”. Maar de mooiste wedstrijd die hij heeft gezien is eigenlijk elke wedstrijd van zijn zoons, “er zijn altijd veel doelpunten en het is leuk om ze aan te moedigen.”

Wat zou je leden van VV Zeewolde willen meegeven?
“Ik ben dankbaar voor mijn leven hier en voor de gastvrijheid.”

Mohamad, je bent een uitstekende gastheer! Wij zijn blij dat je er bent.

-VVZ Maatje