Skip to main content

Ik heb weer een cultheld. Naast Pino, Peppi en Butsie (hij scoorde weer. Nu op witte schoentjes want ik had de tip gegeven hem mee naar voren te sturen en niet af te wachten op de middellijn bij corners). IVOR is mijn nieuwe cultheld met als specifieke kenmerken;technische vaardigheid, explosiviteit, doelgerichtheid, individuele actie, snelheid en overzicht. IVOR beschikt tevens over een grote motor in dat kleine pezige lijf. Hij heeft ook een ontwapenende lach. Scorend vermogen was er niet echt maar dat is aan het veranderen. Tegen Hoevelaken vergat hij te stiften (zelf noemt hij het chippen) hoewel hij de kennis had dat die kleine in de spits, uit bij Hoevelaken, 4x alleen voor de kiepert kwam en ook niet wipte, stifte of chipte.

We hebben nog kans met het eerste op na-competitie al hoe wel we niet al te best spelen. Tegen Hoevelaken 68 minuten de bovenliggende partij en gaven het bijna weg. Tegen de onderste lange tijd met een nul achter. Hoogtepunten voor mij waren de terugkeer van Albert en Jos (hij van brommers kieken) die driftig met geel en rood stond te zwaaien. Jos begreep het beter dan die scheids. Het lijkt wel of de tegenstander vanaf minuut 1 Denilçon probeert uit te schakelen met gerichte overtredingen. Over overtredingen gesproken. Die aanvoerder van de tegenpartij bij het 2e schopte bewust  oud nr. 20 (nu incognito met shirt nr. 16 want ook hullie lezen mijn stukkies) uit de wedstrijd. Wel lachen op een been maakte hij de derde en liet zich toen wisselen (ik zou nog even de middelvinger hebben opgestoken). Het 2e heeft net geen periode gepakt. Sparta Nijkerk was een maatje te groot. Wel genieten als voetbal liefhebber. Die gasten wisten steeds onder de druk uit te spelen. Wij konden niet imagineren (denken dat je beter bent en kunt winnen) maar ik heb bewondering voor die trainer van 2 hij heeft er wel een team en vechtmachine van gemaakt.

Die jonge scheids vond ik niet al te best. Als je in de laatste seconde nog een gele kaart gaat geven voor het weg tikken van de bal ben je in mijn ogen zielig. Normaal geef ik dan een naampje maar omdat er een leuke vrouw naast me stond hield ik me in. Zei zij “het is gewoon een bokkelul”. Ja tijden en mensen veranderen. Een team mag ik niet vergeten het vierde “kan kampioen worden”tegen Lunteren uit. Lukt dat niet spelen ze ook nog thuis tegen hullie. Gratis bier is mij belooft. Het is Hertog Jan geworden i.p.v. Jupilair. Nico beloofde me nog het nieuwe biertje. Hou ik wel te goed Nico. Die betaalpas is een uitkomst Jan. Mijn meissie kan niet meer zien wat ik zaterdag gepind heb. Er was nog een feestje met een zanger Tulpen uit Amsterdam vond ik leuk maar “zwemmen in Bacardi Lemon krijg ik niet uit mijn kop. Wat een takke nummer. Het zal de meesten niet ontgaan zijn dat die coördinator van walking voetbal opa is geworden. Wim heeft Lucas al ingeschreven voor walking voetbal en er is een pad naar hem vernoemd. Het Lucas pad. Vraag hem maar voor de foto als bewijs. Vraagje “waar zijn die Stokvisjes”?