Skip to main content

ZEEWOLDE – VV Zeewolde speelde zaterdagmiddag uit met 1-1 gelijk bij SC Hoevelaken. Er had meer ingezeten, al mocht de formatie van Carl Aventurin uiteindelijk blij zijn dat er nog één puntje mee terug werd genomen. 

SC Hoevelaken en VV Zeewolde waren zaterdagmiddag aardig aan elkaar gewaagd. De thuisploeg stond hoger op de ranglijst, maar de gasten kregen de veel betere kansen. De roodwitten van Hoevelaken mochten hun handen dichtknijpen met hun doelman Gijs Leebeek, die telkens wist te voorkomen dat zijn ploeg op achterstand kwam. De polderboys kregen vele kansen, maar lieten die allemaal onbenut. Eenmaal leek Leebeek geklopt, maar toen stond de lat succes nog in de weg. Het positieve was echter dat Aventurins mannen strijd leverden, net als een week eerder thuis tegen EFC ’58. Een oude voetbalwet zegt dat als je zelf niet scoort de tegenstander het dan uiteindelijk wel gaat doen. En dat gebeurde zaterdagmiddag ook.

In de voorlaatste minuut ging centrale verdediger Joost van den Heuvel mee naar voren en hij wist wel wat hij moest doen toen hij de bal vrijstaand zomaar kreeg aangespeeld: 1-0. Het was nota bene zo’n beetje de enige kans geweest die de thuisploeg had gehad… De euforie bij de Hoevelakers was enorm. Waarschijnlijk vierden ze net even iets te lang feest. In de dying seconds van de wedstrijd deed Zeewolde iets wat het de hele middag niet had gedaan: scoren. Er was een vrije trap vanaf randje zestien voor nodig. Met een harde knal in de linkerbenedenhoek voorkwam Alexander Sijtsma dat zijn ploeg helemaal met lege handen naar huis zou gaan: 1-1. Uiteindelijk kon iedereen leven met het resultaat, maar hadden beide ploegen hun eigen verhaal bij hoe zij de middag hadden beleefd. Zaterdag 26 november wacht de volgende tegenstander op VV Zeewolde: VV Elspeet. De Elspeters staan één plaatsje hoger in de 3e klasse B Oost, maar dat komt door het betere doelgemiddelde.

Bron: Zeewolde Actueel