Skip to main content
Ik werd weer eens geconfronteerd met de nukken van ouderdom; kort lontje, ongeduld, eigenwijs, halsstarrig en zuur. Vroeger was alles beter. Kijk de logica heeft 4 vijanden; liefde, haat, ijdelheid en eigenbelang. 68 jaar al weer waarvan 37 jaar bij deze vereniging. Nog bedankt voor de bloemen en de vele felicitaties (de leukste vond ik van Carl en ja dat mag ik zeggen.). De eerste hoofdtrainer die me ooit  gefeliciteerd heeft. Ik beloof, als we promoveren, ga ik hem zoenen.

Kritisch maar trots waar de vereniging nu staat. Ik kreeg ook nog een gesigneerd shirt van mijn 3e liefde (Anneke is 1, Feyenoord 2 en Heereveen 3). Het eerste heeft vele eigen opgeleide hele jonge jeugdspelers; Luuk, Jullian, Enno (die lange), Teun, Niels, Tim (een opsomming is altijd lastig en er zullen wel weer boze spelertjes en ouders zijn) en nog vele meer aangevuld met enkele ouwe knarren (sorry Ramazan, Martin, Pelgrims, en mijn culthelden Pino en Ivor) en een top topper Yannick met Zeewolder roots. De aankopen van buiten lijken me uit het goede hout gesneden. Een jeugdspeler moet het toch iets rustiger aan gaan doen want hij begint op te vallen voor de buitenwacht. Vorig seizoen nog vier keer alleen voor de kiepert in Hoevelaken en niet scorend maar nu is hij on fire. Die Collin gaat er echt meer dan 20 inschoppen. Zaterdag EFC eitje dus.

Bij het 2e vorig stukkie nog de loftrompet maar was het in Wezep knudde met een rietje zeker de eerste helft. Excuus was dat er op gras werd gespeeld. Hessel  (doet me af en toe wel eens denken aan Laseroms van vroeger) liep zich schopte zich het schompes dat wel. Leuk was dat mijn kleinzoon (heeft meer talent dan ikke) won van Hierden. Gewoon zonder reserves werd Hierden weggespeeld. Er lopen wat talentjes waar we nog plezier aan kunnen beleven.

Het was de week van de scheidsrechter. Menig vrouw had de vaas al gevuld maar geen bloemen deze keer van de vereniging. Ik heb begrepen dat er zelfs geen drankje (via een muntje) vanaf kan. Trek dit zo snel mogelijk weer recht zou ik zeggen. Geld zat. Het lijkt of de wereld steeds meer in brand komt te staan. Ik onthoud me van commentaar. In Nederland lijken we te zwichten voor chantage. De absurditeit van de stikstofcrisis kun je kort samenvatten; obsessie voor stikstof, in ecologisch dogmatisme over excentrieke wensnatuur en blind geloof in rekenmodellen die losgezongen zijn van de realiteit. Zelfs de rechters doen mee. Het was een keuze geen crisis.

Als je 68 wordt heb je alles. Een gozertje op de Klipper dacht weet je wat hij is toe aan een nieuwe auto. Economisch totaal los noemde een expert het. Letterlijk zei hij geloof het of niet: ik taxeer de auto voor het ongeluk dan heb je 5 appels, ik taxeer na het ongeluk dan krijg je 2 appels  dus krijg je dan??. Anneke was net op tijd om de kwijl uit mijn mondhoeken te vegen. 68 kan ook lastig zijn. Tot zaterdag en ik hoefde geen geld mee te nemen.