Skip to main content
Na mijn laatste stukkie  “ik haak af” net als mijn grote vriend en voorbeeld Reinier kreeg ik een appie of ik toch nog af en toe iets wilde collummeren. Het bestuur zou me, in de toekomst, voldoende munitie en drank gaan aanleveren. Hier de eerste dan maar “geen sterke drank meer in de kantine.  Jong volwassenen zijn de schuld. De oudjes zijn de dupe. Kijk je gaat vaak ten onder aan je eigen succes. “Wie heeft het bedacht om kannen met sterke drank en cola te verkopen”. Dat is de kater op het spek binden. Een kelkje jenever of een glas vieux cola  kan echt geen kwaad. Dus stel ik voor om dit weer in te voeren. T.a.v. de onderbouwing het volgende, omdat ik misschien door overmatig drankgebruik, niet op de jaarvergadering aanwezig kan zijn. Geleerd in een Rijksinrichting voor jeugd (33 jaar werkzaam). Kinderen of jong volwassenen experimenteren met gedrag (genot, gemak, gewin) en houden geen rekening met de 5 G’s (gedachte, gebeurtenis, gedrag, gevoel en gevolg) dat houdt in dat je disfunctioneel gedrag beter laat begrijpen om in de toekomst (beter) te handelen. Volwassenen zijn er voor dat te monitoren, te bespreken en alternatieven aan te bieden. Verbieden wordt verplaatsen en heeft dus geen zin. Naast drank kun je ook de vette hap verbieden, verplichten om op de fiets of lopend te komen, alcohol te verbieden en vega producten te gaan gaan verkopen.  Betuttel niet. Vroeger ging ik, als niet roker, naar de kroeg waar gerookt werd (eigen keuze).  De betutteling dat doen die wokies al. Ik pleit voor een uitzondering  “geef, maar laat wel betalen” die trouwe supporters waaronder , good oldie en speler van Walking voetbal HvdW, overigens geen lid van verdienste gewoon een vieux colaatje in een glas. Ik heb een foto dat hij een biertje drinkt en dat is geen gezicht.

 

Voetbal dan maar. Elk jaar weer nieuwelingen al dan niet met een Zeewolder achtergrond. Op de oude elftalfoto vorig seizoen telde ik 15 vertrokken spelers en/of stafleden.  Een aantal zijn lager gaan voetballen. Kiepertje Roy ga ik zeker missen, vooral zijn reactie als hij een goal tegen krijgt. Een top gozer. Er is weer aardig ingekocht. Een welkom aan; Karim, Nasim, Achraf, Rayan en Jonas. Ik weet niet of het eenmalig was maar ik zag ook Pino bij het eerste. Nu Pietertje nog en je hebt 3 culthelden. Lijkt me een leuke voorhoede met Ivor, Pietertje en Pino. Ook de staf is aangevuld. Hoeki ken ik nog uit een voetbalverleden. Ambitie zal nu wel zijn om kampioen te worden. Ik hoorde een oud bewoner van Zeewolde, na minister van binnenlandse zaken, nu minister van buitenlandse zaken, omdat ze kapitein en pelotonscommandant was in Afghanistan, een mooi woord bezigen “sneuvelbereidheid”. Sneuvelbereidheid voor de selectie om het hoogste te halen toch. Beter dan “snot voor de kop”.

Heb het vlaggenschip nog niet veel gezien. Speelden de oefenwedstrijden of toernooien buiten de deur. Lelystad thuis voor de beker werd weggeblazen. Ik wist niet wat er Loos was maar zij misten scorend vermogen. Aankomende dinsdag effe kijken bij een oefenwedstrijdje. Zet hem op Kampioenen. Ik zag ook weer “der Bomber” Yasin. Ooit topscoorder 24 maal in een seizoen. Scoorde gelijk 3x en mocht de wedstrijdbal mee naar huis nemen. Ik hou hem in de gaten. Vraagje Nico neemt altijd Bram mee naar Utreg tegen mijn cluppie. Zal die Bram genoten hebben? Vraag het Nico.