Skip to main content
De zomervakantie zit er op. De scholen zijn weer begonnen en de meeste mensen zijn naast hun activiteiten bij de vereniging weer aan het werk. Na wat oefenen en hier en daar een vriendschappelijk partijtje gaat het op zaterdag 2 september weer helemaal los. Van half negen tot vijf uur volop voetballen op de Horst !

 

Een nieuw seizoen, misschien wel in een heel nieuw elftal, kinderen die voor het eerst op de Horst komen en kinderen die al veel langer voetballen. Zaterdag gaan ze allemaal voetballen. Papa’s en mama’s en andere familie komen aanmoedigen, netjes buiten de hekken en natuurlijk laten ze het coachen aan de leiders en trainers over. De spelleiders en scheidsrechters voeren hun hobby met een lach op het gezicht uit en de spelers hebben plezier. Schelden op elkaar, de tegenstanden en de spelleider of scheidsrechter doen we natuurlijk niet. Iedereen maakt fouten en meestal niet expres.

Elke wedstrijd wordt gewonnen. De score is niet het enige dat telt. Heb je plezier gehad met je teamgenoten dan is dat al winst. Heb je tegen een veel betere tegenstander heel goed tegenstand geboden en toch dik verloren ? Volgende keer gaat het vast beter.

Na de wedstrijd worden de spelleider en de tegenstander bedankt. De kleedkamer opgezocht en de voetbalkleren netje opgeruimd om te worden gewassen. Het gras en rubber mag buiten blijven en als het toch binnen is gekomen, ruimen we alles netjes op zodat het volgende team in een schone kleedkamer komt. De after party van de wedstrijd is in de kantine. Nog even samen hangen op de banken, of kijken bij een broer(tje) of zus(je). In de middag het 1e elftal aanmoedigen vanaf 15.00 tegen sv Lelystad.

Ben je nieuw bij de club ? Weet je niet wie de leider(s) van je team zijn ? Dat zou nog zo maar kunnen op zo’n eerste wedstrijddag. Vraag het bij het wedstrijdsecretariaat. Zij kunnen je zeker verder helpen. Veel plezier en laten we het met elkaar in woorden en daden netjes houden. We gaan voor de winst !