Skip to main content
Een opmerkelijk begin. Vorige week schreef ik over die lepe bal van onze cultheld PINO.  Afgelopen zaterdag zag ik er weer een. Voor een liefhebber van kunst en voetbal zijn dit de mooiste momenten, los van de bewegingen van Denilson,  waar van je alleen maar kunt dromen en genieten. Vooraf kijken, de aanname, de voetbeweging, de stilte als de bal onderweg is, de vertwijfeling van de verdedigers, de angstige blik van de keeper of doelverdediger, de bal over de lijn, na de stilte en ongeloof, het gejuich en de felicitaties. Ik krijg er een klein stijfje van en geen viagra nodig Albert Nr. 20 bedankt.

Sneeuw op vrijdag afgelastingen ook van het 2e en vrijwilligers die er alles aan deden om veld 2 schoon te krijgen. Uren werk. De ballenkar van Nico verplaatst, de muziek van opa Bram, die overigens wel Rooie Rinus op de play list heeft (dank daar voor), de scheids die veld 2 goedkeurt voor de wedstrijd. Alles voor niets. Werd veld 1.

Ik dacht wie gaat dat Nico vertellen en krijgen we dan nog de ballen en lootjes. Gelukkig wist de selectie de werkzaamheden te waarderen. Na 2 minuten 0-1 en na 20 minuten 0-2. Spannender konden ze het niet maken, hoewel bij rust had het 0-4 kunnen staan. Schrijf er maar een kritisch stuk over werd mij gevraagd. Hierbij dus de pen gedoopt in vitriool (zuur wat bestaat uit 2 atomen waterstof, een atoom zwavel en 4 atomen zuurstof) of zeer kwetsende bijtende scherpe woorden. Weekdieren waren het; slappe, kleffe, zijige weekdieren zonder een millimeter eelt op de ziel. Wat een watjes.

Kijk de logica heeft 4 machtige vijanden: haat, liefde, eigenbelang en ijdelheid (vanitas). Swift staat bijna onderaan, de selectie ging weer teveel in zichzelf geloven dat ze echt kunnen voetballen. Er was slechts een Stokvisje (die kleine was bang voor me) en de volledige trainersstaf miste scherpte, focus, ambitie en positieve agressie ondanks dat Mathieu, Albert, Ron aanwezig waren (wat kunnen die zagen zeg daar ben ik slechts een poesi bij). Twee stamspelers met een VVZ verleden gaan weg; hij die een prachtige pas heeft en “der Kaiser”. Er zijn weer 2 hele goede DVS spelers gescout (zonder VVZ verleden). Het past binnen de afspraken en als je hogerop wilt moet je versterken. Waren er nog leuke dingen. Ik haalde weer 6000 stappies, de barmensen waren erg leuk, weinig geld uit gegeven, de muziek op de juiste sterkte en de 1 april grap van Jan (de clubkaart). Reflecterend op mijn gedrag in de rust zag ik onze reserves balletje in een rondo hoog houden. Ik dacht leuk de pupil van de week doet ook mee tot ik me realiseerde dat ik die kleine vaak op zaterdagmiddag had zien voetballen als buitenspeler en hem typeerde als een van de grote talenten van VVZ. Hij viel nog in maar kon nog niet een stempel drukken. Excuus ook voor Ivor scoort bij KVVA en ik noem hem niet in het stukkie. Zaterdag even geen voetbal, misschien later even kantine. Laat deze bakkajero niet in de steek mannen.