Skip to main content

Ik moet nog even terug komen op het vorige stukkie. Kijk Ivor was blij verrast. Het schijnt dat hij het stukkie op behangpapier heeft besteld. Een net opa geworden supporter zette hem afgelopen zaterdag gelijk op zijn plaats. Ivor speelde niet en opa zei “met jou was het wel 4-0 geworden)”Toch zijn er mensen, op het stukkie, verdrietig en terecht. Een sprak me met zijn meissie aan op Koningsdag. Hij die zich suf traint met gewichtjes om op mij te lijken. Vroeger noemde ik hem een ruwe diamant, scoorde veel, had snelheid, inzicht en was een sloper (van mijn auto). Sorry, Pietertje voor mij hoor je ook in het rijtje culthelden. Op het plein was het gezellig, drie euro voor een plastik bekertje bier, te luide muziek en enkele artiesten (geen zwemmen in Bacardi lemon) maar de eerste artiest zong “lik eens aan mijn lolly”. De zangeres was een openbaring wat was dat mens goed zeg. De laatste artiest moest het plein leeg zingen.

Na enkele saaie weekenden eindelijk weer voetbal. Het 4e had iets goed te maken door het verlies in Lunteren. Omdat het 2e bagger was (zijn ze verzadigd, volgevreten, niet hongerig en gemakzuchtig geworden door mijn stukkies)? Bij het 4e gaan kijken. De 1e helft was comedy capers. Wat werden er veel kansen verpruts. In het kader van de privacy mag ik geen namen noemen maar de aanvoerder in de 1e helft was het hoogtepunt.Bij het nemen van een penalty. Die gozer (jongen, knul, vent) kan zo op Schiphol; gaan werken om de vliegtuigen binnen te loodsen met die peddels. Ik stond achter het doel en hij zei nog net niet tegen de kiep “ik schiet hem rechts van je hoor”. De 2e helft was klasse. Buitenspelertje (dat hij nog niet ontdekt/gescout is) scoorde 3x. Lange Jan sprintte 3x over het hele veld maar bij de 4 en de 5e niet vanwege kramp. Grote klasse boys en bedankt voor het vele bier. Bij het 2e zag ik een oude bekende de scheids (uit bij Hoevelaken). Toen liet hij onze vlagger al voor (geslachtsdeel mannelijk) staan. Nu nog erger. Het noopte onze aanvoerder te zeggen “je bent het helemaal kwijt”. Een voorbeeldje “je moet niet gelijk vlaggen maar wat later. Bij een tegengoal zei scheidsie “je vlagde te laat”. Ik zag hem later een keer vlaggen alsof hij op de Coolsingel stond en maar zwaaien. Trainer was; boos, verdrietig, teleurgesteld, had de pest in. Hij zei “voetbal was niet om aan te zien, spel niveaubedroevend en prestatie ondermaats (ik dacht dat hij over 020 had).

Het 1e schreef volgens mij net geen historie met de grootste overwinning. In een ver verleden toen waarschijnlijk Jacob Middelkamp nog speelde schijnen we een keer met 11 tegen 2 te hebben gewonnen. Slechts 9 tegen nul. Staan 2e en spelen na competitie. Het zal toch niet. Ben benieuwd. Een ieder nog bedankt voor de vele felicitaties bij het behalen van het kampioenschap van Feyenoord. Mijn telefoon begon gewoon te roken.