Skip to main content
De selecties van het 1e en 2e kampen momenteel met (teveel) blessures om naar behoren te presteren. Voor zaterdag was de stand minimaal 7 en na zaterdag zijn er weer een paar bij gekomen. Zonder anderen tekort willen doen zit bijna het gehele middenveld van het 1e (Tim, Yannick, Pelgrim, Ramazan) in de lappenmand. Zaterdag viel ook nog bij het 2e Rutger uit. Diegene die spelen kun je karakter niet ontzeggen. Vechters- en over mijn lijk mentaliteit. De vele blessures moeten toch aanleiding zijn om te kijken waar eventuele oorzaken kunnen liggen. De ouderen zeggen vaak “vroeger had je houten schepen en ijzeren kerels en nu het omgekeerde”. De midden generatie heeft het over de “patatgeneratie”. De huidige generatie zoekt het in nieuwe herstelmethodes. Ik hoorde dat er aan “needle spiking wordt gedaan (gewoon prikken met naalden heette vroeger acupunctuur). Vroeger deden we dat met spijkers. Er zijn haptonomen, ergo therapeuten, fysiotherapeuten, homeopathie, hersteltrainers e.d. Vroeger had je een trainer en je eigen pijngrens.

 

Voetbal dan maar. Over de onder 19 (vroeger de A1) hoor ik goede verhalen zeker over die 2 die daar  leiding en sturing aangeven (positieve coaching hoorde ik zelfs). Verslaan in Putten de A1 van Gert V.  (die was echt chagrijnig hoorde ik). De laatste 3 wedstrijden van het 2e heb ik gezien. In Wezep terechte nederlaag. Uit bij VVOP was er een glansrol voor de scheids. Ik weet niet of er sprake was van misplaatste arrogantie of domheid. Feit was dat hij onze vlagger Arnold B. in het 1e kwartier 4x negeerde (de vaktaal is liet hem staan) en ja hoor scoren die lui uit buitenspel positie. In de middencirkel hebben ze nieuwe graszoden moeten leggen door toe doen van die scheids. Begonnen ze ook nog tegen elkaar te schreeuwen (ik had die vlag op een plek gestoken waar die geen daglicht had). Ik zei in de rust tegen Rien F. ga jij maar vast warmlopen voor vlagger maar Arnold liet zich niet kennen. Of ze nog handen hebben geschut weet ik niet.

Over scheids gesproken. Ik kwam de beste van Zeewolde tegen. Harry van B. (sorry voor de Snabels en die lange Peter H.) en riep “kijk daar loopt de beste scheids die ik gezien heb”. Ik kwam Harry daarna nog drie keer tegen. “Ik hoor het zo graag zei hij”. Het 2e had wat gastspelers waaronder Robin van de Wal. Genoten van die ouwe. Eindigden met 9 man door blessures maar bleven knokken. Goeie gasten. Zaterdag niet kijken bij VVZ 2 misschien winnen ze dan. Zwart Wit verliest bij het Harde. Wij spelen gelijk en pakken de koppositie. Nu heb ik die overtreding gezien van het Harde tegen de kiepert die de scheids niet floot. Top 3 van overtredingen die je wel eens ziet langskomen op facebook in de kelderklasse. Die speler had minimaal 4x rood moeten hebben.

Afgelopen zaterdag tegen het Harde. Wij spelen gelijk en Zwart Wit wint. Wordt lastig die periode. In de warming up zag ik een speler op witte schoentjes warm lopen en later met rooie schoentjes waarvan 1 getapet voetballen. Hij zit nu bijna in het rijtje van mijn culthelden. Het Harde wilde niet veel meer dan tegenhouden. Het centrale duo en kiepert deden het goed. Ik zag wel een klein bewust schopje naar Collin. Die speler dacht de bal moet toch ergens in die kluts zijn. Met 1-0 dacht ik het is klaar, met 1-2 dacht ik het is klaar. Maar de jeugd deed het (Collin en Enzo). Vanavond Lens tegen PSV. Ik hoop voor het eerst dat ik verlies dan is die Monique J. in de wolken. Tot over 2 weken.