Skip to main content
Terugblik zaterdag

Zoals aangekondigd onderneemt het bestuur acties en maatregelen om een nieuw incident, zoals zich afgelopen zaterdag 3 juni heeft voorgedaan, te voorkomen. We streven naar een veilig en inclusief sportpark, zodat VV Zeewolde en Enter Vooruit in staat zijn een sportieve strijd aan te gaan. Dit betekent dat de organisatie van de wedstrijd er anders uit zal zien dan afgelopen zaterdag. In dit artikel nemen we de belangrijkste zaken met je door.

Dank

Voordat we hiertoe over gaan willen we alle vrijwilligers en omstanders bedanken die hebben ingegrepen tijdens dit incident. Uit privacyoverwegingen én vanwege de hoeveelheid van mensen zullen wij niet op namen in gaan. De mensen die het betreft zullen zich hierin herkennen. Of het nou gaat om mensen uit elkaar halen, het beschermen van vermeende slachtoffers of welke andere vorm dan ook. Wij beseffen ons dat diegene daarbij zelf ook fysiek of mentaal zijn geraakt en zijn al deze mensen enorm dankbaar! Mocht je hierover in gesprek willen, dan ben je nog altijd van harte welkom bij één van de bestuursleden.

Veiligheid

Aanstaande zaterdag zullen herkenbare stewards aanwezig zijn op het terras, de kantine en rondom het hoofdveld. Deze stewards zullen onder andere zorgen voor een scheiding van de supporters van beide partijen. Supporters van Zeewolde zullen welkom zijn op het linker gedeelte en het middelste gedeelte van het terras en de supporters van Enter Vooruit aan de rechter kant van het terras. Iedereen wordt geacht de instructies van de stewards op te volgen. Bij ongewenst gedrag, in welk opzicht dan ook, zullen zij supporters aanspreken en indien nodig supporters de toegang tot ons sportpark ontzeggen. Bij herhalende gedragingen zoals afgelopen zaterdag volgen zwaardere consequenties, waarbij een schorsing of royement tot de mogelijkheden behoren. Naast deze interne organisatie is nauw contact met de veiligheidscoördinator van de gemeente. Er zullen BOA’s aanwezig zijn en de politie is stand-by om bij incidenten snel te kunnen ondersteunen.

Consumpties & alcohol

Het meenemen en nuttigen van zelf meegebrachte alcoholische dranken is zaterdag ten strengste verboden. Mocht je toch eigen alcoholische dranken bij je hebben, dan vragen we je dit af te staan en krijg je dit op een later moment terug. Vanwege de massale drukte, de verwachte temperatuur en de hopelijk grote opkomst van aanstaande zaterdag komt er een tweede verkooppunt op het terras.

Samenwerking Enter Vooruit

In de aanloop naar de wedstrijd is er contact geweest tussen de besturen van VV Zeewolde en Enter Vooruit. Zij worden geïnformeerd over onze maatregelen en regels enerzijds en anderzijds zijn wij op de hoogte van het te verwachten publiek uit Enter.

Wij willen eenieder oproepen om zaterdag voor 15.00 naar Sportpark De Horst te komen en ons eerste elftal op een positieve manier te ondersteunen! Laten we er samen met onze gasten uit Enter een fantastische, sportieve middag van maken!

Bestuur VV Zeewolde