Skip to main content
Een prachtige voetbalweek gehad.  Zoals beschreven in het vorig stukkie. Voor het eerst zins lange tijd gaan kijken bij  de JO-6 en de JO 11-8JM op zaterdagochtend om 10.15 uur. Normale ouders, fanatieke voetballertjes, een goede scheids (hij van het 4e kampioenselftal) en de coaches van beide elftalletjes netjes vriendelijk en correct met de aanwijzingen. Genoten dus. Snel door naar het 2e om 12.30 uur. Eerste helft ging nog wel, de 2e helft weggespeeld door  Bennekom. Het was te danken aan de kieper Chris S. dat we geflatteerd met 2-0 wonnen. Wat was dat gozertje goed zeg. Zaterdag effe checken of Chris het dan ook doet. Een betere start dan vorig jaar 2 gespeeld 6 punten en nul tegen.

Het 1e was grandioos. Een compliment voor het elftal en staf. Een goed jochie ( Tim K.) man of the match. Prima penalty. Niks te zeuren ech wel; JO 19 speelde om 09.00 uur in Putten, Liefhebber (nog geen spatader veranderd) in het 2e(zegt wel iets over de doorstroming van de jeugd naar het 2e), een handdruk van Chris S. is niet aan te raden(bijna mijn vingers gebroken) en de treurnis bij Cor van D.  lid van het bestuur Zwolle en oud eerste elftalspeler bij VVZ. Hij had vele oud spelers uitgenodigd die getuige werden van hun afgang. Ze zeiden nog “zo goed waren wij vroeger niet”. Als klapstuk. Er was een man boos over de  titel vorig stukkie Haarlemmer olie. Iedereen denkt dat hij een Amsterdammer is maar hij komt echt uit Haarlem en doet heel /heel/heel  veel voor de vereniging. Sorry Nico.

Ik was weer eens bij de jaarvergadering. Financieel hebben we het dankzij die “kniepkuttel “goed voor elkaar. Meer vlees op de botten dan deze pensionada.Trainers van 1 en 2 en een aantal spelers waren er ook weer. En het laatste gedeelte waren er interactief drie thema’s; Gedrag , Alcohol, Roken. De zelfhulpgroep om 020 er bovenop te helpen was vervallen. Er was slechts tijd voor een thema. Alcohol. Na uitleg van Nico begreep iedereen wel waarom de keuze was gemaakt(en terecht) geen sterke drank meer te schenken. Indrinkers met veel geld, laveloze jongeren, hier en daar een klein kotsje en barpersoneel die vaak bij sluitingstijd de volle laag kreeg (ik ben van mening dat je met je poten van ons vrijwillig personeel achter de bar af moet blijven). Oplossingen werden aangedragen; bandjes ter controle of je 18 bent, geen kannen meer, prijzen verhogen (ja pak die arme AOW’ers maar weer) en oppassers. De vraag werd wel gesteld of voor een baco in plastic of een borreltje een uitzondering gemaakt kon worden. We gaan het wel horen en zien. Iets kritiek dan maar.

Het bestuur had geen eenheid van tenue; voorzitter wit overhemd. Ik denk nog van Jacco S. 2 bestuursleden in licht blauw overhemd (overigens zonder stropdas) en 2 leden in een Hummel vrije tijds ding. Een mooi moment. Een aanwezige (van een politieke partij die veel blauw in het vaandel heeft) zei dat de kleuren van de kantine niet pasten bij de kleuren van VVZ. Nico liep vervolgens rood aan. Lens wordt mild ík geef het toe ik was het niet vaak eens met een hoofdtrainer maar hij heeft me en ik geef het schoorvoetend toe, overtuigd. Ik was het met hem eens. Effe maatschappelijk zeuren dan. Ik begrijp het niet meer “je pleegt een strafbaar feit, blokkeren snelweg, maar je krijgt geen straf” Artikel 163 wetboek van Strafrecht is volgens mij duidelijk, De verkeersboetes worden verhoogd om gaten in de begroting politie te dempen. Het ging toch om verkeersveiligheid?. De koppeling AOW en uitkering wordt  losgekoppeld (ja pakt die AOW maar) en als sluitstuk Nederland met de klimaatdoelstelling is als je met een kopje water een bosbrand wil stoppen. Feitje op zee bij Zandvoort ligt nu 36 km aan 139 turbines (windmolens) goed voor 2,5 giga watt. In 2030 is 21 giga nodig en in 2050 70 giga. (70:2,5= ?  x 36 km x139 is heel veel windmolens). Mannus help effe. Dus weg met de vissers is de volgende stap. Schiet mij maar in een K*potje.