Skip to main content
Jongvolwassenheid (18-25 jaar) is een tijd van veranderingen, waar jongeren veelvuldig en relatief eenvoudig aan diverse zaken worden blootgesteld. Voornamelijk alcohol en drugsgebruik neemt toe. Het gebruik van alcohol en drugs wordt tijdens deze fase normaler gevonden en men kan gemakkelijk aan alcohol en drugs komen. We hebben vorig seizoen geconstateerd dat steeds meer jongeren op zaterdag sterke drank drinken in onze kantine. De beschikbaarheid en prijsstelling in onze kantine leiden tot meer gebruik.

 

Als gevolg van een maatschappelijke acceptatie van een hoge mate van alcoholgebruik wordt risicovol alcoholgebruik bij jongvolwassenen vaak gebagatelliseerd. Met name binge-drinken is veelvoorkomend risicogedrag dat helaas ook bij onze club is voorgekomen en dit heeft een aantal keer geleid tot onacceptabel grensoverschrijdend gedrag.

Helaas hebben wij besloten om voornoemde redenen dit seizoen op zaterdagen alleen nog zwak alcoholhoudende drank (bier en wijn) worden verkocht. Wij beseffen ons dat dit ook gevolgen heeft voor andere leden en supporters, maar het welzijn en de veiligheid van eenieder op ons prachtige sportpark geniet de voorkeur.