Skip to main content

ZEEWOLDE – Sinterklaas was zaterdagmiddag 3 december nog even bij VV Zeewolde. De vorige avond had hij de pupillen van de voetbalvereniging reeds verrast, maar nu hij er toch was wilde hij de verrichtingen van het eerste elftal ook nog wel even gadeslaan. 

Het eerste elftal kreeg zaterdagmiddag in het geheel niets cadeau tegen koploper VVOP uit Voorthuizen. De strafschop in de 84e minuut mocht ook zeker niet als cadeautje worden gezien. Was dat het maar geweest, dan zou het waarschijnlijk wat dankbaarder zijn uitgepakt… Ondanks het goede spel bleef het vlaggenschip (niet te verwarren met de stoomboot) van de voetbalvereniging zodoende met lege handen achter.

Gelukkig hadden de Sint en zijn assistenten het jongste deel van de vereniging vrijdagavond wat beter bedacht… Daarnaast was hij in de rust van de wedstrijd VVZ-VVOP  op het hoofdveld te zien om er met een aantal jeugdleden penalty’s te schieten. Met een golfkarretje werd hij bij de elfmeterstip gebracht. De goedheiligman ging zelf ook nog even in het doel staan en liet zien dat beslist niet eenvoudig was hem te passeren. Het zal voor zich spreken dat pepernoten en sinterklaasliedjes niet van de lucht waren.

Bron: Zeewolde Actueel/Mannes Schoppink